top of page
  • Foto van schrijverbshodir

Dikketruiendag


Maandag 15 februari 2016 was het Dikketruiendag, een initiatief van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse overheid. GO! Basisschool Het Groene Dal koos er twee dagen later voor om een extra trui aan te trekken.

Eigenlijk symbolisch, al zagen we leerlingen met dikke outfit en zelfs met hele pakken met groot knuffelgehalte. De ouderraad doet telkens haar duit in het zakje.

Als de verwarming even minder moet, dan staan enkele vrijwillige ouders met meer dan 70 liters warme chocolademelk klaar om de koude voormiddag te overbruggen. En dat brengt telkens even animo in de klas. "Uiteraard moeten die kleine inspanningen de aanzet vormen om op school en in het dagelijkse leven structureel werk te maken van de strijd tegen de opwarming van de aarde. Onze CO2-voetafdruk zit niet alleen in onze verplaatsingen of verwarming maar ook in de wijze waarin alle producten worden gemaakt en getransporteerd", luidt het.

"Grijp Dikketruiendag aan om jullie actie(s) te zien als een praktijkoefening die je kan aangrijpen om in toekomst nog meer CO2 én onkosten te besparen"!


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page