top of page
  • Foto van schrijverbshodir

Scholencross editie 2016


De weergoden waren ons vandaag niet helemaal goedgezind, maar klagen mochten we zeker niet!

Bij een aangename 18° en af en toe een kort moment van motregen hadden we het eigenlijk veel comfortabeler dan bij de editie van vorig jaar (toen was het veel te heet)...

Het kinderkoor van KCC (Kampala's Children Choir) bracht zon en warmte in ieders harten met hun aanwezigheid en zeer gesmaakte optredens.

Het goede doel waarvoor dit jaar gelopen werd is geen onbekende in Hoeilaart, namelijk het “Kampala Children’s Centre” in Oeganda. Nog nooit van gehoord? Misschien heb je wel al het kinderkoor van “Destiny Africa” hier of in de omgeving weten optreden. De leden van dit koor wonen allemaal in het Kampala Children’s Centre (KCC).KCC is net buiten Kampala gelegen. Kampala is de hoofdstad van Oeganda in Oost-Afrika. Onze dorpsgenoot Stephan Stouffs is reeds van bij het begin in 2005 nauw betrokken bij dit project. Vandaag, 12 jaar na de eerste spadesteek, is het project uitgegroeid tot een voorbeeldproject in het land. Er zijn reeds 140 gelukkige kinderen in 12 afgewerkte woningen en nog 2 woningen zijn in aanbouw. Er zijn 300 kinderen in de kleuterschool en 350 in de lagere school. Ook de kantine en de multifunctionele hal zijn in gebruik. Het terrein is geëffend voor de bouw van de middelbare school. Het medisch centrum is ook bijna volledig klaar.KCC wil Oeganda, een land getekend door oorlog en ziekte, helpen terug op te bouwen. Zij doen dit o.a. door verweesde kinderen een thuis te geven, te verzorgen en te onderwijzen. De KCC-kinderen zijn zowel baby’s als tieners tot 18 jaar. Het doel is om ervoor te zorgen dat zij opgroeien tot gezonde, evenwichtige volwassenen die de nodige vaardigheden bezitten om voor zichzelf te zorgen maar ook om verantwoordelijkheid te kunnen opnemen in de Oegandese maatschappij en waarom niet… in de wereld.

Super gedaan boys & girls! We zijn allemaal zeer fier op jullie!

Geniet van de foto's: hier en hier...


88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page