top of page
  • Foto van schrijverbshodir

Update voorbereidende werken


Vandaag de laatste dag van een drukke week.

De cijfers zijn gecheckt... en ze kloppen perfect!

Deze week werden 11 containerklassen geplaatst. Maar liefst 14 toiletjes en 13 wastafeltjes (mét warm water) werden aangesloten op een waterbron en een afvoersysteem. In iedere containerklas staan 4 verwarmingstoestellen (ook in de sanitaire container), een rookdetector en een actief luchtverversingsysteem. Vandaag werden de kapstokjes en brandblus-apparaten opgehangen en hier en daar nog wat kleinigheden netjes afgewerkt. Het moet gezegd worden: de containerklassen werden netjes gepoetst opgeleverd. Knap werk van Algeco!

Voor de speelruimte werd er voorlopig wat gras opgeofferd, want die ruimte hebben we echt nodig om de komende 12 maanden op te kunnen spelen, ook bij minder goed weer. Hiervoor werd 80 (!) kubieke meter kwaliteitsboomschors aangevoerd en uitgespreid (in een laag van 5 à 10 cm).

Natuurlijk niet zonder eerst een onderdoek te leggen, zodat de schors na de bouwwerken kan gerecupereerd worden om de groene borders van het domein netjes te maken...

Iedere beschikbare vierkante meter werd gebruikt om de speelruimte te maximaliseren, gelukkig komen al die grasperken grotendeels terug wanneer de werken afgerond zijn...

Nu nog even de speelplaatsen proper maken en we kunnen er maandag meteen gebruik van maken. Heeft er iemand iets tegen rugpijn? ;) Gelukkig kunnen we hiervoor ook rekenen op de hulp van de gemeente Hoeilaart. Zij zorgen voor een Bobcat met een stevige borstel om de boel bij elkaar te vegen. De afgebeulde ruggen zijn hier erg blij mee!

Hierbij moet er ook zeker nog een dikke pluim uitgedeeld worden voor de klusjesman, "onze Stijn" en werfleider Rob, die echt niet kijken op een uurtje meer of minder...

De afspraken met de aannemer werden perfect nagekomen en zowel vanuit de school als vanuit Strabag werd er reeds fijn samengewerkt voor de kinderen! Dat ziet er veelbelovend uit voor de toekomst, want het échte werk moet nog beginnen: Topteam als je het mij vraagt!

Sommige uitgevoerde werken zullen minder zichtbaar zijn, maar toch zijn ze belangrijk!

Voor de paviljoenen die nog even blijven staan moet er natuurlijk gas, water en waterafvoer voorzien blijven. Jammer genoeg vertrekken al die nutsvoorzieningen aan de Willem Matstraat... Laat dat nu net de grote werfzone zijn voor het nieuwbouwgedeelte, dus die leidingen worden allemaal gesupprimeerd (alsook de telefoonlijn van de school).

Daarom moest er vanuit de verste hoek (!) van het bestaande hoofdgebouw een extra aardgasleiding doorgetrokken worden...

De sleuven werden netjes terug dichtgemaakt en buiten een gele buis aan de binnenkant van een klas is er niets meer van te merken. Zo zullen ook de kinderen in de (voorlopig) blijvende paviljoenen geen kou lijden.

Het water voor deze paviljoenen komt van een aftakking die aangelegd werd voor de containerklassen. Ook het afvalwater wordt langs die kant afgevoerd, maar moet eerst anderhalve meter opgepompt worden. Hiervoor moet eerst nog een "Sanibroyeur" geplaatst worden die het afvalwater eerst "vermaalt".

Intussen is de school ook overgestapt op telefonie via "VOIP" (Voice Over IP). Dit is een behoorlijke investering, maar er zijn geen communicatiekosten meer omdat alle telefoongesprekken nu via het internet verlopen.

De elektriciteit voor de bestaande paviljoenen komt rechtstreeks vanaf de hoogspanningscabine, daarvoor wordt volgende week de sleuf gegraven... De kinderen zullen heel wat te zien hebben tijdens de speeltijd.

Volgende week blijven de kleuters nog op hun vertrouwde speelplaats spelen, maar als de verhuis (11 en 12 oktober) achter de rug is, nemen ze de vroegere speelplaats van de "grote" kinderen in gebruik (vlak aan de containerklassen). De speeltuigen worden die week ook verplaatst, zodat de kinderen het snel weer gewoon zullen zijn.


234 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page