top of page
  • Foto van schrijverbshodir

Update bouwwerken: vloerplaat Blok B en luchtfoto's werf


Einde van alweer een productieve week, dus tijd voor een update van de bouwwerken.

Woensdag werd de definitieve vloerplaat van "Blok B" gegoten. De werken verliepen zeer vlot en door de goede organisatie en timing werd de verkeershinder tot een minimum beperkt. Dat was ook nodig, want het lossen en laten aanschuiven van in het totaal 20 betonmixers is niet eenvoudig in de huidige verkeerssituatie.

Zoals afgesproken begon men pas te werken na aanvang van de school en bouwde men een pauze in bij het einde van de schooldag.

Na deze fase is de aannemer verder aan de slag gegaan om de kelderverdieping van "Blok A" uit te graven en er meteen een laagje mager beton in te gieten.

Volgende week worden de resterende funderingspalen een stuk ingekort.

Rondom iedere paal wordt dan een houten bekisting gezet (dat zijn al die houten bakken die op de werf staan), voorzien van stalen bewapening en volgestort met beton. Eens dat gebeurd is, hebben we een stevige basis om ook daarop de vloerplaat aan te brengen.

Naast het fotomateriaal dat gewoonlijk gedeeld wordt, is er ook deze keer een verzameling luchtfoto's beschikbaar. Deze werden gemaakt vanuit de torenkraan door de operator.

Het album vind je hier. Geniet er maar van!


88 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page