top of page
  • Foto van schrijverbshodir

Update bouwwerken 19 september 2017


Ondanks het slechte weer van de afgelopen weken, werd er hard doorgewerkt op de werf.

Begin september werd het tweede deel van de vloerplaat van Blok A gegoten. Ook de kelderverdieping is nu klaar.

Tijdens de 2de en 3de week van september ging de ploeg aan de slag om voorbereidingen te treffen voor het gieten van de betonplaat op niveau +1.

Met behulp van een 800-tal steeldeck-platen ("Dokadek" voor de specialisten) en bijhorende krachtstutten, kreeg de bekistingsvloer van de eerste verdieping stilaan vorm. De beneden-verdieping lijkt nu echt op een bos van metalen bomen.

Deze week werd de bewapening op dit platform aangebracht. Het eigenlijke gieten van de betonplaat is voorzien op vrijdag 22/9.

Deze werken beginnen na 9 uur, zodat de start van de schooldag zo weinig mogelijk moeilijkheden zal ondervinden.

De aannemer hoopt dat de betonvrachtwagens weg zijn voor het einde van de schooldag, maar dat kunnen we niet met 100% zekerheid garanderen. Eens het gietproces gestart is, kan men de werken niet "even" stilleggen, enige hinder is dus op vrijdagavond niet uitgesloten.

We zorgen er natuurlijk wel voor dat de kinderen en ouders de school veilig kunnen verlaten.

Het gieten van het 2de en laatste deel van de vloerplaat op niveau +1 is voorzien op donderdag 28/9 of vrijdag 29/9. Ook dan starten de werken na 9 uur en omdat het een kleiner oppervlak is, zullen de werken die dag wel voor het einde van de schooldag afgerond zijn.

De parking aan de A. Mousinstraat zal hiervoor wel afgesloten moeten worden. Op deze plaats zullen zowel betonpomp als vrachtwagens hun plekje moeten vinden...

Kijk hier voor meer foto's.


80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page