top of page
  • Foto van schrijverbshodir

Nieuwbouwnieuws-update


Het is weer een tijdje geleden dat jullie hierover nieuws kregen, tijd voor een update dus.

1. Nieuwbouwwerken

Omwille van het bouwverlof tijdens de kerstvakantie, hebben de bouwwerken even stil gelegen. Ook het zeer slechte weer van de afgelopen maanden heeft één en ander in de war gestuurd qua planning.

De aannemer heeft er gelukkig via een ingreep in de oorspronkelijke planning kunnen voor zorgen dat de werf in haar totaliteit geen al te grote achterstand opgelopen heeft.

Deze week was het de bedoeling om de dakbedekking aan te brengen, maar omwille van het winderige weer heeft men wijselijk besloten dit nog even uit te stellen. De dakplaten zouden immers oncontroleerbaar kunnen gaan “windsurfen” bij het gebruik van de werfkraan.

Om geen achterstand op te lopen, is men druk in de weer geweest om veiligheidsnetten te spannen voor de dakwerken en zijn de “gelamineerde liggers” in de turnzaal en refter geplaatst.

De muurprofielen die binnenkort het dak mee moeten ondersteunen zijn eveneens overal aangebracht. Nu is het geduldig wachten tot het wat minder winderig is om de dakbedekking en isolatie te leggen.

Men is binnenin al druk in de weer met het plaatsen van allerlei sanitaire onderdelen (hangtoiletten,…). Er is eveneens een ploeg aan het werk om het aanbrengen van de technieken (netwerk, elektriciteit,…) voor te bereiden.

De buitenmuren van de benedenverdieping is reeds grotendeels voorzien van isolatie. De hele werf staat nu letterlijk in de steigers, zodat men ook de hoger gelegen muren kan isoleren. Een volgende ploeg gaat deze week nog aan het werk om het regenafvoersysteem te plaatsen…

Oplettenden onder jullie zullen misschien reeds gemerkt hebben dat de ruimte voor de toekomstige fietsenstalling al voorzien is van gevelstenen. Het speelse resultaat meg zeker gezien worden!

De volgende dagen pakt men de buitengevel aan de kant van de Willem Matstraat aan, ook die werken zullen weer een ander uitzicht geven!

Qua buitenafwerking zullen er aan de speelplaatszijde ook een aantal visuele elementen toegevoegd worden. Boven iedere raampartij komt architectonisch beton, deze onderdelen zorgen voor zonnewering bij de grote ramen.

Deze week is men begonnen met het aanbrengen van de structuur voor de binnenwanden, dan krijgen we meteen ook meer zicht op de binnenindeling…

Voor de ramen is het nog enkele weken wachten. Men start eerstdaags met de productie ervan. Met een beetje geluk staan die er eind februari in.

2. Renovatiewerken huidige hoofdgebouw

En we gaan door… want in het bestaande hoofdgebouw moeten er ook een aantal ingrijpende werken uitgevoerd worden.

De huidige refter wordt immers nog dit schooljaar omgebouwd tot volwaardige klaslokalen voor de lagere school.

De huidige keuken wordt uitgebroken en die ruimte wordt omgetoverd tot een *STEM-klaslokaal met didactische kitchenette inbegrepen.

(*STEM staat voor Science Technology Engineering Mathematics). Leerkrachten zullen hier dus met hun klas allerlei activiteiten kunnen doen die in de visie van “onderzoekend leren” past.


104 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page