top of page
  • Foto van schrijverbshodir

Update werken (april 2018)


Renovatie oude keuken en refter

Men heeft in de paasvakantie (na enkele dagen bouwverlof) goed doorgewerkt in het huidige hoofdgebouw. Intussen zijn bijna alle elektriciteitswerken zo goed als afgerond. In de oude keuken zijn alle gaten in de vloeren betegeld en heeft men zowel luchtverversingssystemen, als nieuwe sanitaire leidingen als elektriciteitsleidingen aangebracht. De plafondstructuren hangen zo goed als volledig op, binnenkort komen de eigenlijke plafondtegels er in.

Er zijn enkele nieuwe binnenmuren gemetst en de tussenwanden zijn schilderklaar gemaakt.

Deadline voor dit project is 4 mei… Dan kunnen de lokalen van het huidige 5de leerjaar ontruimd en afgebroken worden.

Nieuwbouw – buitenaanleg

Om tijd te winnen voor de nakende buitenaanleg, heeft de aannemer beslist om geen “klassieke” regenwaterputten te plaatsen. De plaats van deze 3 enorme citernes was voorzien op de plek waar nu de torenkraan staat. Deze kraan zou eigenlijk al weg moeten zijn, maar Strabag mag ze nog iets langer op deze werf gebruiken. Een voordeel dat meteen een nadeel met zich meebrengt.

Om geen tijd te verliezen en om meteen aan de rioleringswerken te kunnen beginnen, heeft men ervoor gekozen zelf een ondergrondse regenwateropslag te gieten in beton… In plaats van 2 ronde regenwaterputten, is het nu een langwerpig waterbekken geworden net naast het hoofdgebouw…

Het betegelde stukje speelplaats dat voor de leerlingen van 1, 2 en 3 nog overbleef, is een halve meter smaller geworden. Ik kan u verzekeren dat de afgelopen 2 weken hard gewerkt werd… Er moest namelijk 150 kubieke meter grond verzet worden om dat regenwaterbekken een plaats te geven.

Het grote probleem op dit moment is het “evacueren” van al die overtollige grond. Er is op dit ogenblik geen ontkomen aan, de grond moet op het domein zelf gestockeerd worden want er is nergens een doorgang om met zware vrachtwagens de grond weg te brengen… Daar ging meteen onze mooie boomschorsstrook…

Een deel van de grond werd al gebruikt om de bouwput aan de achterzijde van BLOK B aan te vullen, maar het overgebleven volume kan pas weggevoerd worden ergens half mei, wanneer de lokalen van het vijfde leerjaar én de werfkraan weg zijn…

Hoe zouden we dit allemaal nog proper krijgen tegen de start na de paasvakantie?

Schoonspuiten met water was geen optie, anders zou het vers gegoten regenwaterbekken vol met slijk zitten nog voor het beton droog genoeg was… dan maar met de grove middelen aan de slag!

Enkele uren aan de wandel met de minigraafmachine en de borstelveegmachine maakten gelukkig een groot verschil! De gigantische hoop grond werd eerst compacter gemaakt en afgesloten met extra bouwhekken (de kinderen zouden zich er wel op amuseren).

De opnieuw vrijgekomen ruimte kreeg nadien nog een laag verse boomschors… ook hier is een deel schorszone opgeofferd, maar het is weer netjes… Misschien moeten we er deze week nog een keer over met onze veegmachine, het belooft droog weer te worden dus dat lukt wel! We zijn klaar voor maandag!

We zullen eerstdaags nog een paar kubieke meter verse schors aanbrengen op de overgebleven ruimte, zodat we die opnieuw in gebruik kunnen nemen. We zijn van plan om de werfhekken op de schorszone aan het hoofdgebouw weg te laten nemen, deze hebben nu geen nut meer.

Misschien is het een optie om de leerlingen van het 4de leerjaar ook boven te laten spelen, zodat de groep spelende kinderen op de parking kleiner wordt. We proberen dit eerstdaags eens uit. Voor de kleuterschool verandert er niets…

Binnenkant nieuwbouw

Binnenin is er intussen heel wat vooruitgang gemaakt!

Het gebouw is deze week aangesloten op het rioleringsnet van de gemeente, een heel onopvallend maar belangrijk werk.

Op de bovenverdieping ligt de afwerkingslaag al klaar om de vloercoating (gietvloer) te krijgen.

De bezetters zijn bezig met raamkozijnen en wanden schilderklaar te maken, je wil echt niet weten hoeveel kilo gips hieraan te pas komt…

Een heel grote stap op de benedenverdieping was het aanbrengen van de vloerisolatie (PUR) en het leggen van de leidingen voor de vloerverwarming.

Daar komt deze week nog een folie bovenop, samen met een dubbele dempingsmat en afwerkingslaag (chape). Eveneens tijdens de paasvakantie werd BLOK B voorzien van een gevelsteen, werden de ramen geplaatst en legde men de laatste hand aan de leidingen voor elektriciteit, verwarming en sanitair. Eens dat achter de rug is, krijgt ook dit gebouw vloerisolatie en afwerkingslagen…

Foto’s van het grondwerk en hoe het er vandaag allemaal uitziet vinden jullie via deze link.


242 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page