top of page
  • Foto van schrijverbshodir

Verhuis kleuterschool? Check!


Zaterdag, 11 maart 2017...

D-day voor de grote verhuis van de kleuterschool naar de tijdelijke klascontainers! Het leerkrachtenteam kreeg hulp van heel wat ouders en grootouders om kasten, dozen vol speelgoed, puzzels, bankjes, tafels en stoelen te verhuizen.

Aan alles was gedacht... Er was door de Ouderraad zelfs opvang voorzien voor kinderen van de helpende ouders.

Van de plaatselijke Colruyt in Overijse mochten we een aantal van de bekende "platte karren" gebruiken om het verhuizen te vergemakkelijken.

Deze uit de kluiten gewassen winkelkarren bleken heel effectief, want het ging razendsnel richting einddoel: "Caravanpark Het Groene Dal"...

Met man en macht gingen we om 9u aan de slag, het ging allemaal zo vlot en snel dat een koffiepauze er zeker bij kon. Rond 11u stond alles al in de klassen, zodat het vullen van de kasten en het indelen van de werkhoeken maar een kwestie van enkele uurtjes meer was.

Al gauw bleek dat de opgetrommelde hulp voor de namiddag en de volgende dag mocht geannuleerd worden...

Toch willen we ook langs deze weg aan iedereen die zich opgegeven had om te helpen een welgemeende "dank u" zeggen. Maar geen nood: binnen een 15-tal maanden moet alles terug verhuisd worden. Zonder de hulp van de ouders, grootouders en vrienden zou een dergelijke operatie nooit lukken! Ouderparticipatie ten top... meer foto's vind je hier.

De dagen ervoor waren al heel wat spullen verhuisd door de leerlingen van de lagere school. De kleuters namen de kleinere zaken voor hun rekening.

Soms ging het verfbus per verfbus richting nieuwe klasjes, maar daarom was het niet minder effectief! Bovendien vonden de kinderen het keileuk. Als dat niet samenwerken is...


144 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page