top of page
  • Foto van schrijverbshodir

Oktober: een drukke "bouwmaand".


Er staat weer heel wat op de planning voor de maand oktober. De werken schieten ook zeer goed op. Het gaat zelfs zo snel dat mensen die enkele dagen niet op school geweest zijn, plotseling heel wat toevoegingen aan het bouwwerk zien...

Na het gieten van de betonplaat op de eerste verdieping vorige week, gaat men deze week verder aan de slag met het plaatsen van de betonnen kolommen en binnenmuren. Ook de bekisting en Steeldeck van de vloerplaat op niveau +1 worden deze week verwijderd.

Een essentieel onderdeel van het gebouw, de prefab betonnen trap, wordt verwacht en geplaatst op 12 oktober.

Hiervoor is er een zware mobiele kraan nodig. Deze machine zal aan de nieuwe hoofdingang gepositioneerd worden (op het domein zelf). Vooraleer deze kraan op het domein kan, moet er nog wat voorbereidend grondwerk gedaan worden. Zo wordt de ondergrond tussen blokken A en B stabiel genoeg om deze kolos te plaatsen.

Vanaf 20 oktober begint men met het klaarmaken van de binnenmuren en vloeren op het gelijkvloers om de technieken aan te brengen (elektriciteit, afwatering, leidingen,...).

Dit moet vanzelfsprekend gebeuren vooraleer de vloerafwerkingslaag (chape) aangebracht wordt. Tegelijkertijd worden eveneens de voorbereidingen getroffen om op een later tijdstip het pluvia-systeem aan te sluiten (voor de afvoer van regenwater van het dak).

Het gieten van de betonplaat voor het dak is in de planning gezet op 28 oktober. Vermoedelijk zal deze fase opnieuw wat verkeershinder met zich meebrengen, maar net zoals bij de vorige gietwerken tracht de aannemer ervoor te zorgen dat de vrachtwagens de levering van beton buiten de cruciale schoolmomenten (begin en einde van de schooldag) doen.

U krijgt hierover natuurlijk tijdig bericht...

Vanaf begin november worden er bovenop de betonplaat van het dak een bekisting en stalen

structuur aangebracht voor de lichtstraat van de hal op de eerste verdieping.

Vanaf 6 november brengt men een eerste laag dakisola-tie en dichting aan op het dag van Blok A.

Daarmee is het nog niet afgelopen, want met al die aan- dacht voor Blok A, mogen we ook Blok B niet vergeten. Voor alle duidelijkheid: dit gebouw zal de kleutersportzaal, refter en keuken huisvesten.

Daar start de aannemer eveneens in november met het plaatsen van de welfsels en het afwerken van het binnenmetselwerk. Eens dat gebeurd is, kunnen de gelamineerde liggers geplaatst worden (mooie houtkleurige balken die zichtbaar zullen blijven in de refter en de kleutersportzaal).

Je ziet: er staat heel wat te gebeuren de volgende weken...


66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page