top of page
  • Foto van schrijverbshodir

Revue 2018 "Niet te filmen"


Dit weekend verbleven de leerlingen van het 5e en 6de leerjaar van Het Groene Dal in "Gemeenschapscentrum Felix Sohie" dat ze in Hoeilaart nog steeds verkeerdelijk benoemen als het Felix Sohiecentrum. Dit om er drie keer de revue 'Niet te filmen' te brengen.

Het is de eerste keer dat we voor de theaterzaal van het GC kozen omdat we dit jaar met grote werkzaamheden op school zitten.

Het uitwijken naar deze externe locatie heeft veel voordelen gehad: goede zitplaatsen, perfecte akoestiek, geluid- en beeldapparaten aanwezig, goede bar, ...

Bovendien is deze ervaring voor de kinderen nog onvergetelijker geworden... optreden in een professionele setting was zalig!

Uit de lokale krant: 'Niet te filmen' gaat over een bioscoop die het niet meer zo goed doet en dan maar besluit om een internationaal filmfestival te organiseren. Het wordt het uitgangspunt voor een zelden geziene wervelwind aan show- en filmpersonages wanneer men merkt dat de hoofdfilm ontbreekt. Met drie dansgroepen, een groep zang, een mediagroep en eentje drama werd dit spektakel druk voorbereid. De revue raast als een sneltrein aan je ogen voorbij en is zo vermakelijk dat je geen notie hebt van de duur. Binnen het genre is 'Niet te filmen' zowat het beste wat we ooit door een school in de regio opgevoerd zagen. Het ontstaansproces lijkt ons voor deze stuk voor stuk talentrijke tieners al even belangrijk dan het eindresultaat. We waren bij wijlen zelfs dik ontroerd en bleven met open mond achter...

Klik hier voor het fotoalbum (foto's: M. Van Mullem).

Klik hier voor nog meer fotomateriaal (foto's: J. Van As - Hoeilander.be)


215 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page